Markiz Taintons bästa helgtips
Tv-kocken svarade direkt i chatten
Uppdaterad:
Godare
Äntligen fredag! Vad ska du laga i helgen? Behöver du tips och inspiration?
Tv-kocken Markiz Tainton svarade på läsarnas frågor om enkla helgmiddagar, festlig lördagsmat – och godaste brunchen.
Vilket är bästa tillbehöret till kött? Vad kan man laga för sås för att piffa upp? Och hur får man till kryddningen på fisken?
Tv-kocken Markiz Tainton svarade på läsarnas frågor inför helgens matlagning.
– Det bästa sättet att inspireras är att fråga andra vad dom lagar. Men också att göra små justeringar i de recepten man redan är trygg med, för mer variation. Så fråga på!, säger hon.
Aktuell med egen tv-serie
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare, där hon lagar mat med mycket kärlek och inspiration från olika delar av världen. I första avsnittet gör hon en härligt grön shashuka – missa inte det! Avsnittet kan du även se här på Aftonbladet.
Fakta: Markiz Tainton
Ålder: 34
Yrke: Matinspiratör och tv-profil
Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora, 3 år och Sade 1,5 år.
Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare. Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Här är Markiz härliga matresa
Vanliga missen många gör när de steker
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Ärtröra med smak av basilika
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
CHATT: Så gör du bästa julfikat
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
”Det godaste jag ätit”
Mattias Larssons bästa silltips till jul
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Här är Markiz härliga matresa
Vanliga missen många gör när de steker
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Ärtröra med smak av basilika
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min