Gasolgrill: Tips inför grillningen

Bra grillar i olika prisklasser

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Vilka fördelar finns med en gasolgrill, hur lyckas man bäst med grillningen och vad är viktigt att tänka på vid inköp?

Grillexperten ger sina bästa tips till dig som ska köpa ny gasolgrill.

Per Ehrlund

Storleken är inte allt som räknas, i alla fall inte när det gäller grillar. För kvaliteten på en gasolgrill kan nämligen avgöras av många andra faktorer. Gasolgrillen är den enkla och smidiga grillen för den som snabbt vill komma igång. Du hanterar den ungefär som en motorbåt, menar Per Erhlund, kokboksförfattare och en Sveriges mest rutinerade grillinstruktörer.

– Ja, en gasolgrill är lite som en båt. Du sätter igång den, den blir varm och så kör du. Det är egentligen inte svårare än så. En bra grill för dig som vill börja grilla och som värdesätter enkelhet i din matlagning.

Men en gasolgrill är ändå allt annat än tråkig.

– Det finns vissa gasolgrillar som har en massa roliga finesser och häftiga funktioner att prova på. Så även om den i grunden är en enkel grill, passar den utmärkt för den som vill ta grillningen till nya höjder.

3 tips när du ska köpa gasolgrill

1. Ta det lugnt med storleken

– Oversizea inte dig själv. Det kan vara kul att ha största grillen i kvarteret, men är det verkligen vad du behöver? Fundera över vad du ska använda grillen till och vilka behov du har, samt hur mycket plats du har. En liten eller normalstor grill funkar utmärkt även till stora familjer, och då går det heller inte åt lika mycket gas som med en stor bamsegrill.

2. Tuben utanför grillen

– Personligen skulle jag inte köpa en gasolgrill som har gasoltuben inuti själva grillen. Om olyckan skulle vara framme och någonting fattar eld, är det tacksamt att enkelt kunna skruva bort gasoltuben. Det är betydligt svårare om gasoltuben sitter inuti den då brinnande grillen.

3. Kolla stabiliteten

– Står grillen stadigt? Känns den skramlig och instabil? Det du kommer störa dig mest på med din nya grill, är om den inte står ordentligt. Det kommer bli svårt att få till grillningen som du vill och du kommer vara orolig över att den ska välta.

Här är 7 tips på gasolgrillar

Jämför olika storlekar och funktioner och hitta din favorit här.

Gasolgrill Triton PTS 4.0 Sapphire Black

Foto: Cervera

Gasolgrillen Triton PTS 4.0 från Landmann är en väl genomtänkt gasolgrill av god kvalitet som erbjuder en stor matlagningsyta och hopfällbara sidobord för maximal platsbesparing. Den är utrustad med ett galler av kraftigt emaljhärdat gjutjärn samt det nya PTS-systemet för extra goda värmeegenskaper. Grillen har också fyra rostfria brännare. Värmeisolerat lock med gavlar av formgjuten aluminium, termometer i locket, verktygskrokar, LED-belysning och mycket mer.

Köp Gasolgrill Triton PTS 4.0 Sapphire Black hos Cervera här - just nu till kampanjpris!


Regal 420 Commercial Gasolgrill

Foto: Cervera

Broil Kings Regal 420 Commercial är en professionell gasolgrill anpassad för daglig användning. Grillen utgår från en Regal-grill men man har gjort om systemet så att grillen klarar av att grilla under väldigt lång tid utan att få fettbränder. Man leder ur fettet från grillen på ett annat sätt och har ändrat dropplåtarna till en något enklare konstruktion men med tjockare stål för att tåla professionell användning. Linear-Flow-ventiler med 180° SensiTouch-vred ger dig fullständig kontroll över temperaturregleringen och gör det möjligt att ställa in grillen på rätt temperatur för att bryna, ugnsgrilla eller tillaga långsamt. Brännarna av högkvalitativt, rostfritt stål har brännarportar på båda sidorna för att säkerställa full effekt på varje cm av grillen och de värms upp till 350°C på några minuter för effektiv grillning.

Köp Regal 420 Commercial Gasolgrill hos Cervera här - just nu till kampanjpris!


Landmann Pantera 2.0 Gasolgrill

Foto: Cervera

Landmanns Pantera 2.0 är en smart gasolgrill som är perfekt för det lilla hushållet. Grillen är lätt att bära med sig och tar liten plats vid förvaring. Grillen är utrustad med två rejäla grillgaller av emaljhärdat gjutjärn för optimal värme. Pantera 2.0 kan användas för både direkt- och indirekt grillning med sina två separata brännare. Det så kallade TwinFlame-systemet ger även grillen två separata värmezoner.

Beställ din Landmann Pantera 2.0 Gasolgrill hos Cervera här!


Gasolgrill Nexgrill Classic 4B

Foto: GardenStore

Nexgrill gasolgrill Classic 4B är en snygg gasolgrill med en mattsvart yta som passar en medelstor till stor familj. Sidoborden är gjorda av rostfritt stål och grillen har emaljerat svart lock och ett rymligt skåp för förvaring. Förutom fyra huvudbrännare levereras gasolgrillen med en sidobrännare av rostfritt stål med intensiv värme, perfekt för såser och tillbehör. Grillen är också utrustad med grillgaller av gjutjärn som erbjuder enastående värmebeständighet och ger grillränder av restaurangkvalitet. Grillen har vinklade flamskydd som förhindrar dropp och flammor.

Köp din gasolgrill hos GardenStore här.


Gasolgrill Weber Genesis® II E-310 GBS

Foto: Garden Store

Weber Genesis II E-310 GBS har det högpresterande grillsystemet GS4, smart iGrill 3-kompatibilitet och porslinsemaljerat GBS-grillgaller i gjutjärn, infinity-tändning som gör att brännarna tänds snabbt varje gång, optimal värmefördelning och dessutom 10 års garanti för att säkerställa perfekt grillning många år framöver.

Köp Gasolgrill Weber Genesis® II E-310 GBS hos Garden Store här.


Napoleon Rogue 425-1

Foto: Netonnet

Gasolgrill som kombinerar innovativa funktioner med omfattande funktionalitet i en distinkt och modern, svart design. Grillarna från Napoleon är lätta att rengöra och samtliga modeller har en gjuten grillbalja i aluminium för att även här underlätta rengöring. Det patenterade dropplåtssystemet garanterar en jämn temperaturfördelning över hela grillytan. Rostfria brännare och ett pålitligt tändningssystemet och smart temperaturmätare.

Köp din gasolgrill hos Netonnet här. [Extern länk]


Weber Spirit II E-310 GBS Gasolgrill

Foto: Netonnet

Effektiv och högpresterande gasolgrill med tre kraftfulla brännare och en stor grillyta för sommarens grillkvällar. Grillens praktiska sidobord med integrerade redskapskrokar passar perfekt för avlastning och upphängning av viktiga grillredskap. Gasolgrillen använder sig av det högpresterande grillningssystemet GS4 som garanterar säker tändning och optimal värmefördelning. Spirit II är även kompatibel med den smarta iGrill3-termometern och har ett porslinsemaljerat Gourmet BBQ System-grillgaller som passar alla GBS-insatser.

Köp din gasolgrill hos Netonnet här. [Extern länk]


Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Grillning

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknickgrillar: Här är årets tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Elgrillar: Här är bästa tipsen

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Gremolata – enkelt och gott

10 min