Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren

Foto: Thinkstock
Sloppy Joes, kryddiga och saftiga.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Sloppy Joes – hamburgare är gott men det kan vara kul med variation. Den här enkla burgaren fyller du med köttfärs. Kryddningen av vitlök, ketchup och senap är barnsligt god.

Sloppy Joes

Antal: 4 burgare Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 150 g morötter

  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs

  • 1 msk olja att steka i

  • 0,5 gul lök

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 dl ketchup

  • 0,5 msk mild senap

  • 1,5 tsk paprikapulver, rökt eller vanlig

  • 0,75 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

Dressing:

  • 1 dl matlagningsyoghurt

  • 1 klyfta vitlök

  • 2 krm salt

Servera med:

  • 4 hamburgerbröd

  • 4 portioner pommes frites

  • några blad isbergssallad

  • 2 skivade tomater

  • 0,5 skivad rödlök

Gör så här:

  1. Tillred pommes frites enligt instruktioner på påsen.

  2. Skala och finriv morötterna. Hacka löken.

  3. Dressing: Blanda yoghurten med riven vitlök och smaka av med salt. Ställ åt sidan.

  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med en riven vitlöksklyfta och den hackade löken.

  5. När färsen fått färg tillsätt de rivna morötterna, ketchup och senap. Rör om så att allt blandas.

  6. Rosta bröden i ugnen eller en stekpanna.

  7. Lägg på köttfärs och grönsaker och toppa med en klick dressing. Lägg upp pommes frites. Fram med servetterna, på med locket och hugg in.

ARTIKELN HANDLAR OM