Foto: Linda Andersson
Baguetter med flingsalt.
Lättbakade baguetter med flingsalt
4 (25 röster)
Baguette med flingsalt – bjud gästerna på hembakat bröd med frasig skorpa och luftigt innanmäte. Lite flingsalt gör det lilla extra. Recept av Linda Andersson med bloggen Lindas bakskola.
En portion motsvarar en baguette.
Ingredienser
- 25 g jäst
- 5 dl vatten, fingervarmt
- 2 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 12 dl vetemjöl
Garnering
- flingsalt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Filmjölkslimpa – lättbakad och hållbar
1 h 10 min
Morotsbröd – extra saftigt och gott
2 h 50 min
Tofuklämmor
20 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Palak Paneer
1 h
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Lillebyns laxlåda
40 min
Kålpudding med sojafärs
45 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Tänk om, tänk nytt
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker
Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker
55 min
Masoor dal – indisk linssoppa
45 min
Zeinas gryta med smakrik jordnötssås
1 h 15 min
Libanesisk moussaka – en av Zeinas favoriter
1 h 10 min
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min
Rädda brödkanterna – Lindas fem smarta tips
Filmjölkslimpa – lättbakad och hållbar
1 h 10 min
Morotsbröd – extra saftigt och gott
2 h 50 min
Tofuklämmor
20 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Palak Paneer
1 h
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Lillebyns laxlåda
40 min
Kålpudding med sojafärs
45 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Tänk om, tänk nytt
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker
Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker
55 min
Masoor dal – indisk linssoppa
45 min
Zeinas gryta med smakrik jordnötssås
1 h 15 min
Libanesisk moussaka – en av Zeinas favoriter
1 h 10 min
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min