Pankopanerad tempura
Pankopanerad tempura – Den friterade tofun är perfekt att ersätta panerad fisk med i rätter som fish n’ chips eller med mos, kokta ärtor och en kall dillsås. Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.
Pankopanerad tempura
Ingredienser
- 250 g fast tofu
- panko ströbröd
Frityrsmet
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk strösocker
- 1 krm salt
- 1 msk olja, + neutral rapsolja eller kokosolja till fritering
- 1 dl mineralvatten, + 1-2 msk
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise





30 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost





1 h
Indisk madras curry – het och krämig





1 h 20 min
Oxrullader med gräddsås och pressgurka





1 h
Dillkött – så lyckas du med smakerna





2 h
Koreansk pannkaka





Colcannon – riktig comfort food





30 min
Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien





45 min
Sheperds pie – den goda engelska klassikern





1 h 30 min
Sesambollar med kycklingfärs





30 min
Lyxtacos med friterade musslor





45 min
Älggryta med kantareller





2 h 30 min
Grillad flankstek med kryddsmör





45 min
Köttsnål lyxbaconburgare





30 min
Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket





40 min
Agave sticky fries





20 min
Sötpotatismos – snabbt och så gott





30 min
Polska piroger 2.0 – varma och frasiga





1 h
Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd





45 min
Pasta vongole – snabblagat och gott





20 min
Sötpotatissoppa med bacon





30 min
Tortellini i gorgonzolasås





20 min
Tacobiffar med nachosallad





30 min