Risotto med färsk salsiccia och bönor
En risotto laddad med bönor och salsiccia – den smakrika italienska korven salsicca får sätta smak på den här krämiga risotton. Bönor passar väldigt bra i risotto med sitt protein och sköna tuggmotstånd. Recept från Paolo Roberto.
Risotto med färsk salsiccia och bönor
Risotto con salsiccia e fagioli borlott
Ingredienser
- 3 msk olivolja
- 0.5 lök, gul, finhackad
- 2 lagerblad
- 300 g salsiccia, färsk, med skinnet borttaget
- 300 g arborioris, eller avorioris
- vitt vin
- 1 l grönsaksbuljong, eller mer vid behov,
- 200 g borlottibönor, konserverade
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
till servering
- lite hackad färsk persilja
- riven parmesanost
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton





45 min
Risotto med räkor, calamari och musslor





1 h
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost





1 h
Pizza med salsiccia och mozarella





2 h
Fyllda musslor





40 min
Glass med sharonfruktsås





30 min
Spaghetti med hummer och körsbärstomater





1 h
Risottobollar – fritera risotto





30 min
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min

Krämig havreotto – i stället för risotto





50 min
Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt





40 min

Krämig pasta med ädelost





30 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Sex steg – så blir du bra på italiensk mat
Salsiccia penne





50 min
Lyxig korv med bröd





30 min
Så många korv i bröd äter svensken per år
Korv med chili-topping





1 h
De sju värsta förolämpningarna mot italiensk mat

Hummus på svenska ärtor





45 min
Kokt eller grillad: korven som älskas mest
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min