Risotto med italiensk korv och bönor
Risotto med italiensk korv och bönor

Risotto med färsk salsiccia och bönor

1,8 (6 röster)

Paolos mat

En risotto laddad med bönor och salsiccia – den smakrika italienska korven salsicca får sätta smak på den här krämiga risotton. Bönor passar väldigt bra i risotto med sitt protein och sköna tuggmotstånd. Recept från Paolo Roberto.

Risotto med färsk salsiccia och bönor

Risotto con salsiccia e fagioli borlott

  • Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 0.5 lök, gul, finhackad
  • 2 lagerblad
  • 300 g salsiccia, färsk, med skinnet borttaget
  • 300 g arborioris, eller avorioris
  • vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong, eller mer vid behov,
  • 200 g borlottibönor, konserverade
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • till servering

  • lite hackad färsk persilja
  • riven parmesanost

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Risotto med räkor, calamari och musslor

1 h

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

1 h

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Fyllda musslor

40 min

Glass med sharonfruktsås

30 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Risottobollar – fritera risotto

30 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Krämig havreotto – i stället för risotto

50 min

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Krämig pasta med ädelost

30 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”

Sex steg – så blir du bra på italiensk mat

Salsiccia penne

50 min

Lyxig korv med bröd

30 min

Så många korv i bröd äter svensken per år

Korv med chili-topping

1 h

De sju värsta förolämpningarna mot italiensk mat

Hummus på svenska ärtor

45 min

Kokt eller grillad: korven som älskas mest

Korv Stroganoff – 4 läckra varianter

30 min

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min