Tv-kocken – vår nya sexsymbol

Av: 

Pernilla Ericson

Mat & Dryck

Köksmästarna toppar listorna över världens mest åtråvärda personer

Nigella Lawson anses ha världens sexigaste röst och Gordon Ramsay utsågs till en av världens sexigaste män. Aftonbladets läsare håller med – båda kockarna går hem i undersökningen.
Nigella Lawson anses ha världens sexigaste röst och Gordon Ramsay utsågs till en av världens sexigaste män. Aftonbladets läsare håller med – båda kockarna går hem i undersökningen.

Klassiskt sexiga yrken som brandmän och läkare får maka på sig.

Det ska vara en kock i år.

Trendexperten Stefan Nilsson förklarar varför.

Gordon Ramsay, känd för sin dominanta stil i ”Hell’s Kitchen”, utsågs till en av världens sexigaste män 2008 av tidningen People.

Han är i gott sällskap.

Nigella Lawson, som så smeksamt vispar choklad i ”Nigella Express”, anses ha världens sexigaste röst. Hon toppade listan i en stor brittisk undersökning i fjol.

Varför är matlagning så sexigt? Stefan Nilsson, trendexpert på Trendgruppen, har svaret.

– Mat blir extra viktigt i en lågkonjunktur. Då lägger vi hellre pengar på mat än på onödiga lyxvaror, och samlar familjen runt bordet.

Stefan Nilsson, Trendgruppen.

Nämner ofta sina barn

Trygghet är ett annat nyckelord, enligt Stefan Nilsson.

– Nigella Lawson och Jamie Oliver står för omhändertagande och fina familjevärden. De nämner ofta sina barn i samband med matlagningen, och Nigella pratar om ”comfort cooking”. De samlar hela familjen till stora mysiga middagar. Till och med den gormande Gordon Ramsay visar pappatalanger, när han lagar mat till sin familj i ”The F Word”. Det, i kombination med hans sträva yrkesroll, tycker vi är väldigt sexigt.

Samma sak gäller de svenska tv-kockarna.

– Per Morberg är ett annat bra exempel, han lagar mat med familjen och känns väldigt kärleksfull.

Leila Lindholm utstrålar värme, där hon står och provsmakar smeten i skenet av tända ljus.

Vi imponeras av dem

Men även yrkesskickligheten imponerar.

– Vi har under en lång period investerat mycket pengar i våra skrytkök. Vi har köpt mängder av maskiner, som raclettejärn, som vi knappt vet hur vi ska använda. Då är det imponerande med människor som för sig med lekande lätthet i köket.

Tv-kockarna svarar:

Därför är matlagning sexigt!

Leila Lindholm, 33, tv-kock i ”Leilas mat”.

– De flesta kockar är passionerade människor. Melker, Gordon och Jamie är ganska hetlevrade personer som brinner för sitt arbete. Det är alltid attraktivt med människor som känner stor yrkesstolthet, och det gör nog de flesta skickliga kockar. Min favorit av de manliga tv-kockarna är Jamie Oliver. Men jag tycker inte att någon av dem är någon riktig hunk, även om de är manliga allihop.

Per Morberg, 48, tv-kock i ”Vad blir det för mat”.

– Mat är ett grundbehov, man måste ha mat, kärlek, pussar och kramar. Det är klart att det är sexigt när en kvinna är riktigt bra på att laga mat. Sexigast av tv-kockarna? Hm, få se nu. Nigella är härlig. Och Mat-Tina är söt och gullig. De tjejerna får en delad förstaplats hos mig.

Melker Andersson, 46, restaurangmagnat och kock känd från ”Matakuten”.

– Mat är sexigt, men jag vet inte om matlagning i sig är så sexigt. Det är aldrig någon som kommer fram på krogen och drar några mat-relaterade raggrepliker i alla fall. Men det är klart att det är sexigt med kvinnor som kan laga riktigt bra mat. Det är coolt. Min favorit av de kvinnliga tv-kockarna är Nigella, hon är väldigt sensuell.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Cervera

Publisert: