Gräddtricket – konditorns bästa knep

Så blir grädden helt perfekt fluffig

Foto: Nina Kindbro, Thinkstock
Perfekt grädde till semlorna.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Vill du få grädden lika perfekt fluffig som på konditoriet? Då ska du använda ett superenkelt knep. En knivsudd bakpulver i grädden gör underverk.

Med en knivsudd bakpulver i grädden kan du vispa den lite längre utan att den smörar sig. Då blir den härligt krämig och fast och helt perfekt att spritsa med. Bakpulvret ger ingen smak alls.

Perfekt fluffig grädde

Ingredienser

2 dl vispgrädde, 40 procent

1 knivsudd bakpulver

Gör så här:

  1. Häll grädden i en bunke, tillsätt en knivsudd bakpulver.

  2. Vispa tills grädden är fast och krämig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Semlor

Bakning