Foto: Björn Lindahl
Precis nystekt strömming eller gravad löjromsströmming.

Succéströmming på två vis

5 (1 röst)

Så gör du god strömming

Strömming är finfint till högtider – här är två varianter. Fräsande nystekt eller gravad strömming med löjrom och cremè fraiche.
Det är ingen större skillnad mellan strömmingar och sillar så det går utmärkt att använda firrar från skånska och västkustska vatten till de här rätterna.

Tänk på att fisken ska gravas i 6–12 timmar!

Gravad strömming med löjrom

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Gravning

  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 0.5 msk salt
  • 300 g strömmingsfilé
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 100 g löjrom
  • 0.3 rödlök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • svartpeppar
  • Majonnäs

  • 1 äggula
  • 0.5 msk senap, osötad
  • 0.5 citron
  • 2 dl olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept