Grönkålspesto – supersnabba middagstipset

4,8 (4 röster)
Foto: Thinkstock
Grönkålspesto – fräscht och smakrikt.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Grönkålspesto – koka spagetti och mixa ihop en grönkålspesto och middagen är klar på nolltid.

Grönkålspesto

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl färsk eller fryst grovhackad grönkål

  • 1 dl valnötter eller cashewnötter

  • 2 skalade och deladevitlöksklyftor

  • 1 dl riven cheddarost

  • 1 msk pressad limesaft

  • 1,5 dl rapsolja

Gör så här:

  1. Mixa allt i en bunke, spara 0,5 dl rapsolja och späd bara om peston är för tjock.

  2. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ner i den varma pastan och servera genast.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta

Såser