Vegansk kola med pepparkakssmak
45 min
Julen 2020
Len och mjuk kola som smälter i munnen och så ett litet extra sting med havssalt som pricken över i. Hemgjord kola hör till favoriterna på julens gottebord.
Inte för mjuk och inte för hård. Ska kolan bli perfekt krävs en termometer. I det här receptet behöver termometern kunna mäta ända upp till 175 grader. Slå in kolabitarna i smörpapper och göm dem i kylen, annars lär de vara slut redan innan Lucia.
En portion motsvarar en sats kola.
Fyll ett glas med riktigt kallt vatten.
Droppa lite kolasmet i vattenglaset.
Vänta två minuter tills kolan verkligen är kall och fiska upp den. Om det går att rulla en kula är kolan klar.
45 min
45 min
20 min
4 h 15 min
1 h 15 min
1 h 5 min
2 h 20 min
40 min
1 h 45 min
30 min
1 h
45 min
10 min
20 min
10 min
30 min
30 min
40 min
2 h
1 h 30 min
45 min
45 min
20 min
4 h 15 min
1 h 15 min
1 h 5 min
2 h 20 min
40 min
1 h 45 min
30 min
1 h
45 min
10 min
20 min
10 min
30 min
30 min
40 min
2 h
1 h 30 min