Smygstarta grillsäsongen

MAT & DRYCK

Här är 60 bra recept

1 av 10

I maj börjar den "officiella" grillsäsongen, hur vädret än ser ut.

Vi kommer att förse er med nya grilltips hela sommaren - och smygstartar med denna samling på 60 recept. Och du - missa inte att lägga in dina bästa sommarrecept!

OBS: I en del av recepten står det att köttet/grönsakerna ska stekas - men det går lika bra med grillen!

Såserna

Marinaderna

Tips: köttet ska inte drypa av marinad när du lägger det på grillen - oljan börjar brinna och det blir bränt på utsidan. Marinera istället längre och skrapa av det mesta av marinaden när du lägger köttet på grillen.

För mera smak kan du komplettera med torra kryddor.

Grilla fågel

Tips: Kyckling på grill blir lätt torr, framför allt filé. Använd hellre lårbitar, de är inte lika känsliga som filéerna. Ett annat tips är att förkoka kycklingbitarna och bara grilla dem så att de får fin yta.

Grilla kött

Tips: När köttet är nästan, nästan färdiggrillat: linda in det i ett hårt foliepaket och låt det vila i 10 minuter. Då sprider sig värmen jämnt i köttet och det blir mer saftigt.

Grilla lamm

Grilla fisk

Tips: Fisk fastnar lätt på grillen. Se till att gallret är riktigt rent och gnid in det ordentligt med olja. Se också till att fiskbiten är penslad med olja eller marinad.

Grilla grönsaker

Tips: Ont om plats på grillen för grönsakerna? Gör foliepaket och lägg i grönsaker, lite olja och färska kryddor. Lägg paketen runtom på grillen - så slipper du grönsaker som halkar genom gallret.

Grilla burgare

Medlemmarnas bästa grillrecept

Passa på att recensera recepten du provar i sommar!

Godaste tillbehören

Kött i all ära, men grillmiddagen blir både godare och nyttigare med våra läckra tillbehör.

Lena Lundberg