Vilken olja ska jag välja?

Publicerad:
Uppdaterad:

Hej Jon

Pga litet hushåll och svag ekonomi kan jag inte köpa flera sorters matoljor. Recepten varierar ofta mellan Olivolja, Rapsolja, Solrosolja m.fl. Vilken rekommenderar du om jag bara väljer 1 typ som kan passa bäst framför allt till att steka i?

Känns som om jag alltid har fel typ hemma.

Tack på förhand!

/Mia

Hej Mia!

Jag skulle satsa på en kallpressad rapsolja – även om den är lite dyrare än vanlig rapsolja. Den går utmärkt att steka i och har dessutom en trevlig, nötig smak som är god i dressingar.

Olivolja har god smak men förstörs om du hettar upp den ordentligt vid stekning.

Solrosolja, jordnötsolja och andra ”matoljor” är billiga och bra att steka eller fritera i men är i stort sett smaklösa.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

Publicerad:

LÄS VIDARE