Chimichurri – fräsch och färgstark sås

3,5 (2 röster)

Så gör du en perfekt chimichurri – recept på god marinad

Foto: Thinkstock
Chimichurri – gröna all around såsen-

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chimichurri är en smakrik sås som även kan användas som marinad till kött, kyckling och fisk. Ursprungligen kommer den från Uruguay och Argentina men är spridd över hela sydamerika.

Chimichurri

Portioner: 4 portioner Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 5 minuter

Ingredienser:

  • 2 krukor persilja

  • 1 dl olivolja

  • 0,5 dl citronjuice

  • 1 schalottenlök

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1,5 krm salt

Gör så här:

  1. Finhacka persilja, vitlök och schalottenlök.

  2. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt.

ARTIKELN HANDLAR OM