Svampomelett med spenat
Smakrik och god svampomelett med spenat
Svampomelett är perfekt lunch eller som en lätt middag.
Det här receptet är supergott med ost och spenat.
Servera gärna med en god och matig sallad.
Svampomelett
Portioner: 4 Tid: 30 min
Ingredienser:
- 8 ägg
- 1 dl vatten
- 100 gram smör
- 600 g svamp
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g färsk babyspenat
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk vinäger
- salt och peppar
Gör så här:
- Rensa och skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.
- Smält hälften av smöret i en stekpanna.
- Stek svampen i smöret på medelhög värme så att den får en fin brynt yta. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan och stek löken mjuk, utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar och en skvätt vinäger. Låt vinägern koka in. Ställ svampen åt sidan.
- Smält resten av smöret i en stekpanna. Vispa ihop ägg, vatten och salt och peppar.
- c
- Häll på spenaten när äggsmeten börjat stelna och toppa slutligen med den stekta svampen.
Publisert:
LÄS VIDARE
MER OM GODARE

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

Kryddstekt blomkål

Så blir färskpotatis ännu godare

Kyckling med ratatouille och oregano
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Viltgryta med potatismos och lingon

Så får du tomaterna att smaka mer

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Vegansk biff stroganoff blir mustig god med vegokött

Siciliansk grönsakspytt caponata

Pasta med kassler och svamp

Rabarber passar både till sött och salt

Veganska köttbullar med gräddig sås

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Shakshuka med vegansk äggröra

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet
Supertipset – så rensar du svampen på nolltid

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor
