Persiljefrikadeller av viltfärs i kålsoppan.
Persiljefrikadeller av viltfärs i kålsoppan.

Kålsoppa med persiljefrikadeller

5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Kålsoppa med persiljefrikadeller

  • Ingredienser

  • 400 g blandfärs, av vilt
  • 1 dl persilja
  • 1.5 msk potatismjöl
  • salt och svartpeppar
  • 1 l kalvbuljong
  • Kålsoppa

  • 0.5 vitkålshuvud, färskt
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap, ljus
  • 0.5 dl soja, ljus
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 l buljong, från frikadellkoket
  • salt

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Falsk bouillabaisse

45 min

Kryddig viltkorv

2 h

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Matsvinn i skolan? Appsolut inte!

Broccolipaj med ädelost

1 h 30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan

1 h

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Fruktig biffsallad med chili

40 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

45 min

Lunchlåda med inlagd strömming

45 min

Smakrik lasagne med viltfärs

2 h

Kronhjort med dill och pumpa

3 h

Nio matlådor som förgyller din vardag

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Snabbnudlar med lax och sockerärtor

30 min

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Så lagar du thailändsk laab

45 min

Thailändsk som tam – med svensk kålrot

30 min

Så äter du smart mat ”under tian”

Rökig morotspizza

1 h 15 min

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

1 h 15 min

Cheap och värmande gulasch

50 min

Bolognese på gula ärtor

1 h