Foto: Magnus Skoglöf
Persiljefrikadeller av viltfärs i kålsoppan.

Kålsoppa med persiljefrikadeller

Bli först med att rösta!

Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Kålsoppa med persiljefrikadeller

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g blandfärs, av vilt
  • 1 dl persilja
  • 1.5 msk potatismjöl
  • salt och svartpeppar
  • 1 l kalvbuljong
  • Kålsoppa

  • 0.5 vitkålshuvud, färskt
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap, ljus
  • 0.5 dl soja, ljus
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 l buljong, från frikadellkoket
  • salt

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK