Kålsoppa med persiljefrikadeller
Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.
Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic).
Kålsoppa med persiljefrikadeller
Ingredienser
- 400 g blandfärs, av vilt
- 1 dl persilja
- 1.5 msk potatismjöl
- salt och svartpeppar
- 1 l kalvbuljong
Kålsoppa
- 0.5 vitkålshuvud, färskt
- 100 g smör
- 1 dl sirap, ljus
- 0.5 dl soja, ljus
- 1 tsk timjan
- 2 lagerblad
- 1 l buljong, från frikadellkoket
- salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Falsk bouillabaisse





45 min

Kryddig viltkorv





2 h

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Matsvinn i skolan? Appsolut inte!

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min

Fruktig biffsallad med chili





40 min

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger





45 min

Lunchlåda med inlagd strömming





45 min

Smakrik lasagne med viltfärs





2 h

Kronhjort med dill och pumpa





3 h

Nio matlådor som förgyller din vardag

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Snabbnudlar med lax och sockerärtor





30 min

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Så lagar du thailändsk laab





45 min

Thailändsk som tam – med svensk kålrot





30 min
Så äter du smart mat ”under tian”
Rökig morotspizza





1 h 15 min
Grön- och rödkålspizza med citronkräm





1 h 15 min
Cheap och värmande gulasch





50 min
Bolognese på gula ärtor





1 h