Frittata med ruccola - gott recept med mycket parmesan.
Frittata med ruccola - gott recept med mycket parmesan.

Frittata med rucola

4,3 (7 röster)

Medelhavsmat

Frittata med ruccola – här har du ditt bidrag till nästa brunch. Strax före servering garneras den läckra frittata med rucola och hyvlad parmesan, och så fantastiskt god den blir. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Frittata med ruccola

  • Ingredienser

  • 5 salladslökar, ca 150 g
  • 3 msk olivolja
  • ruccola, en påse
  • 125 g parmesanost
  • 10 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Italiensk bönsallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Italiensk mat

Buffé

Brunch

Lunchrecept

MER OM GODARE

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Marinerad paprika

55 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Små spenatpajer

1 h

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

40 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Socca - kikärtspannkaka

25 min

Soppa på palsternacka med grönt äpple

1 h

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min