Florentine
Florentine

Ägg Florentine

2,8 (8 röster)

Recept

Ägg Florentine – ett klassiskt pocherat ägg täckt med en härlig ostsås gjord på lagrad ost ovanpå bröd. Servera med spenat och knaperstekt bacon.

Ägg Florentine

  • Pocherade ägg

  • 4 ägg, ekologiska
  • 1 l vatten
  • 1 tsk ättika
  • 1 tsk salt
  • Spenat

  • 300 g bladspenat, fryst går bra
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • muskot, eventuellt
  • Ostsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • riven ost, lagrad
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • Till servering

  • 4 skivor lantbröd
  • 4 skivor bacon, knaperstekt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bästa recepten till brunchens dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Lunchrecept

MER OM GODARE

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Koriandersoppa med kyckling

50 min

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

1 h 15 min

Gado-gado med strimlad omelett

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Fetaostbiffar med kyckling och tomat

25 min

Ugnsstekt falukorv med potatismos

35 min

Bönchili med majskräm

1 h

Wraps med kalkon och spenat

5 min

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min

Kycklingenchiladas under krämigt täcke

20 min

Citronköttbullar i tomatsås

45 min

Så enkelt blir du en vardagsvegetarian

Pasta med lax och citronsås

20 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

15 min

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min

Potatisbullar med broccoli och fetaostsås

30 min

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

30 min

Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

50 min

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

30 min

Sjömansbiff med två typer av öl

1 h 30 min

Markiz Taintons gröna shakshuka

30 min