Florentine
Foto: Per Björn
Florentine

Ägg Florentine

2,5 (6 röster)

Recept

Ägg Florentine – ett klassiskt pocherat ägg täckt med en härlig ostsås gjord på lagrad ost ovanpå bröd. Servera med spenat och knaperstekt bacon.

Ägg Florentine

arrow downarrow up
  • Pocherade ägg

  • 4 ägg, ekologiska
  • 1 l vatten
  • 1 tsk ättika
  • 1 tsk salt
  • Spenat

  • 300 g bladspenat, fryst går bra
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • muskot, eventuellt
  • Ostsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • Till servering

  • 4 skivor lantbröd
  • 4 skivor bacon, knaperstekt

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK