Foto: BJÖRN LINDAHL

Sabayonne, citrus, choklad - och passion!

Bli först med att rösta!

Sabayonnegratinerad citrussallad med hemgjord chokladglass.
Lyxigt, lätt och fantastiskt gott.
En njutbar dessert romantisk middag från kocken Per Gustafson, PS Matsal i Stockholm.

Sabayonnegratinerad citrussallad med chokladglass, passionsfruktskurd och tuppkaka

arrow downarrow up
  • Tuppkaka

  • 2 ägg
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • kokosflingor, till bakform
  • Citronssallad

  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 blodapelsin
  • 1 apelsin
  • Chokladglass

  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk glukos
  • 1 dl socker
  • 35 g mörk choklad, 70 %
  • 0.5 dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 msk honung
  • Passianfruktscurd

  • 25 g smör
  • 2 äggula
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk maizena
  • 1 lime, saften
  • 2 passionsfrukt
  • Sabayonne

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggula
  • 2 cl rom

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept