Succé på sommarens alla buffér: Riven färskpotatis och friterat potatisskal.
Succé på sommarens alla buffér: Riven färskpotatis och friterat potatisskal.

Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal

3,8 (20 röster)

Riven färskpotatis – ”Perfekt att göra med överblivna potatisar från gårdagen - och ett måste-inslag på sommarens alla bufféer! Servera som tillbehör, eller rent av en förrätt! Kommer att göra succé oavsett”.

Recept av Therese Elgquist.

Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal

  • Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 3 dl växtyoghurt
  • 5 dl neutral olja, att fritera i (t ex rapsolja)
  • 1 knippe gräslök
  • 0.5 dl rostade hasselnötter, utan skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • Paprikapesto

  • 2 paprikor, ekologiska (eller grillade på burk)
  • 8 soltorkade tomater, i olja
  • 0.75 dl rapsolja, kallpressad
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 nypa kokossocker, eller en skvätt lönnsirap
  • 1 dl rostade hasselnötter, utan skal
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här