Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

3,8 (103 röster)

Godare

Kocken Filip Poon tar med oss på en matresa till Asien och bjuder på steka nudlar.

Det blir en snabb, smarrig rätt med både textur och härliga smaker.

– Kolla vad krispigt, åh vad gott det är! Och inte alls svårt att göra, säger han i videoklippet.

Stekta nudlar

  • Ingredienser

  • 300 g äggnudlar
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl vitkål
  • 5 salladslökar, strimlad i stavar
  • 1 röd paprika, strimlad i stavar
  • 1 näve böngroddar
  • 1 bit ingefära, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
  • 2 msk soja
  • vitpeppar, om man vill
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt, eller msg
  • 0.5 lime, juice
  • Topping

  • koriander
  • sesamfrön
  • chili

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Stekta nudlar med vitkål, ingefära, paprika och

Foto: David Back

LÄS VIDARE

Okonomiyaki – japansk pannkaka med mycket smak

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Filip Poon – kock

Asiatisk mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Vad ska du laga för mat till Valborgsfirandet?

Så väljer du bästa vinet till maten