Jordgubbar och rabarber är en riktig favorit att kombinera.

Foto: Thinkstock

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

4,8 (4 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Som en cheesecake fast serverad i glas, utan att behöva använda ugnen.

Bjud på en härlig bärkompott tillsammans med cheesecake-kräm och digestivesmul i både botten och på toppen. Mums.

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

Tid tillkommer för kompotten att svalna.

  • Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Färskostvisp

  • 200 g färskost, naturell
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • Botten och toppen

  • 5 digestivekex, eller andra goda kakor, t ex havrekakor

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Oreocheesecake

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Jordgubbar

MER OM GODARE

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Rabarber- och jordgubbslemonad

30 min

5 tips på roséviner till sommaren