Pasta i ugn med ärtor, skinka och ricottaost
Uppdaterad:
Paolos mat
Pasta al forno con taccole, piselli prosciutto e ricotta
En skön pasta i ugnen med en gyllene yta på toppen.
Snabbt, snyggt och smaskigt.
Mer italienskt än så här blir det knappast!
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg först i de gröna ärterna och koka dem tills de börjar mjukna, lägg sedan i sockerärterna och låt dem koka med i 1 minut. Häll över ärterna i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt dem rinna av.
3. Skär prosciutton i strimlor och osten i små bitar.
4. Koka pastan i lättsaltat vatten tills 2 minuter av koktiden kvarstår. Häll av pastan i ett durkslag.
5. Rör ihop ricotta, mjölk, parmesanost (1 dl), salt och peppar i en stor skål. Blanda i ärter, ost och prosciutto och sist pastan. Rör om noga så allt blandas väl.
6. Smörj en ugnssäker form med olja och fördela pastan
i formen, strö över ströbröd blandat med parmesan. Gratinera i ugn i cirka 10–15 minuter. Servera genast.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så gör du egen pasta
45 min
Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller
Spaghetti med grönsaker, sardeller, oliver och kapris
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Fixa läcker middag – av helgens rester
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton
45 min
Pasta cacio e pepe
20 min
Torka, rosta och njut!
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Laxpasta
20 min
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
5 superbilliga rätter – under 100-lappen
Äggröra med blomkål bacon och grönsallad
Middagstips som förför: Garanterat gott!
Rödspätterulader fyllda med räkor
Så lyckas du med köttfärssåsen
Enkel och god vardag – laga potatisplättar
Nya, goda köttfärssåsen
Läcker gratäng med torskfilé och ägg-sås
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Tarte flambée med fänkål och ricotta
Julgodis: Här är alla de bästa recepten
Moussetårta av hallon och choklad på brownie
Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt
Så gör du egen pasta
45 min
Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller
Spaghetti med grönsaker, sardeller, oliver och kapris
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Fixa läcker middag – av helgens rester
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton
45 min
Pasta cacio e pepe
20 min
Torka, rosta och njut!
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Laxpasta
20 min