Sillsallad
Sillsallad

Sillsallad på Lotta Lundgrens vis

4 (2 röster)

Lotta Lundgrens sillsallad är fräschare än varianterna med majonnäs. Här ger istället potatis, rödbetor och äpplen den goda smaken. Perfekt som en extra färgklick på julbordet.

Portionerna är baserade på bufféstorlek.

Lotta Lundgrens sillsallad

  • Ingredienser

  • 3 sillfiléer, se förpackningen om och hur sillen ska vattnas ur
  • 6 kokta potatisar
  • 5 rödbetor, inlagda
  • 2 ättiksgurkor
  • 2 äpplen
  • 200 g saltkött
  • spad, från rödbetorna
  • vitpeppar
  • socker
  • 3 dl kaffegrädde
  • kokta ägg, till garnering

Gör så här

För dig som i stället vill ha en klassisk sillsallad

Lundgrens sillsallad skiljer sig från de vanliga inte bara i att den inte innehåller majonnäs utan här saknas också hackad lök. Vill du göra en mer klassisk variant så tar du bort saltköttet men lägger till en hackad rödlök och 1 dl majonnäs eller 50/50 av majo och vispgrädde.

Tips! Lagom hårdkokta ägg

Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och sjud lugnt och fint. Efter 4–5 minuter från det att vattnet kokar är äggen mjukkokta och gulan krämig. Efter 7–8 minuter är de hårdkokta. Små ägg blir klara på den kortare tiden, stora den längre. Låt äggen svalna i kallt vatten.

LÄS VIDARE