Ångad torsk med färsk lök, ägg och örter.
Foto: Björn Ceder
Ångad torsk med färsk lök, ägg och örter.

Ångad torsk med färsk lök, ägg och örter

Bli först med att rösta!

Det här är som en variant på kokt torsk med äggsås, men med helt annan feeling.

– Jag gillar att ställa fram hela formen på bordet, då håller sig maten varm längre och alla plockar en bit i taget, säger kocken Tommy Myllymäki.

Torsken går såklart att byta ut mot annan fast vit fisk. Det går att förbereda såsen redan dagen innan och bara koka upp den snabbt vid servering – men i så fall måste den kylas ner snabbt i isvatten så den inte förlorar färg och blir grå.

Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

Ångad torsk med färsk lök, ägg och örter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g torsk, i mindre bitar
  • 4 gula lökar, färska, ansade och delade i halvor eller klyftor
  • 4 ägg
  • 50 g babyspenat
  • 12 blad dragon
  • smör , till stekning
  • salt
  • Dragonsås

  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon, plockade blad
  • 10 g spenat
  • 10 g bladpersilja, plockad
  • 50 g smör
  • smör , till stekning
  • salt

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK