Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.

Bolognese – perfekt att laga i förväg

3,1 (13 röster)

Middagstips

Om du lagar upp den här favoritsåsen en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.

Recept av Jessica Frej.

Bolognese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 150 g soltorkade tomater, cirka
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 kinesisk soja
  • 1 msk ketchup
  • 2 dl belugalinser, okokta
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rödvin
  • 4 portioner pasta
  • persilja
  • parmesan
  • olivolja

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE