Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.
Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.

Bolognese – perfekt att laga i förväg

2,9 (14 röster)

Bolognese på belugalinser– ett riktigt gott recept. Om du lagar upp den här favoritsåsen med linser, tomatpuré och rött vin en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.

Recept av Jessica Frej.

Vegetarisk bolognese på belugalinser

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 150 g soltorkade tomater (i påse, utan olja), cirka
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 kinesisk soja
  • 1 msk ketchup
  • 2 dl belugalinser, okokta
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rödvin
  • 4 portioner pasta
  • persilja
  • parmesan
  • olivolja

Gör så här

LÄS VIDARE