Risotto med räkor, calamari och musslor
Risotto med räkor, calamari och musslor – skaldjur, risotto och saffran gifter sig perfekt med sina fina smaker.
– En risotto laddad med typ allt som finns i havet, säger Paolo Roberto, här är hans goda recept.
Risotto med räkor, calamari och musslor
Risotto con gamberi, calamari e cozze
Ingredienser
- 2 tomater, små, mogna
- 500 g blåmusslor med skal
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- vitt vin
- 2 msk persilja
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 torkad peperoncino
- 250 g calamari , skuren i ringar (ev. djupfrysta tinade bläckfiskringar)
- 350 g räkor, skalade, stora skalade
- 2 msk persilja
- 1 msk olivolja
- 1 schalottenlök, finhackad
- 300 g arborioris, eller avorioris
- 0.5 g saffran
- 1 l buljong, höns- eller grönsaksbuljong
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost





1 h
Risotto med färsk salsiccia och bönor





45 min
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton





45 min
Fyllda musslor





40 min
Spaghetti med hummer och körsbärstomater





1 h
Glass med sharonfruktsås





30 min
Enkel skaldjurspaj med saffran





1 h 40 min
Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater





40 min

Krämig havreotto – i stället för risotto





50 min
Bästa knepen för att lyckas med räkor
Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt





40 min
Risottobollar – fritera risotto





30 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts





1 h 15 min

Här odlas framtidens mat
Öl till kräftsivan – så väljer du rätt
Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax





1 h 15 min
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket

Hummus på svenska ärtor





45 min
Veganska mandelmusslor





1 h 30 min
Allt du vill veta om tacos
Sex steg – så blir du bra på italiensk mat
Svenskar mumsar skaldjur som aldrig förr
Bouillabaisse med rouille





1 h