Foto: Björn Lindahl
Risotto med skaldjur.

Risotto med räkor, calamari och musslor

4,3 (3 röster)

Risotto med räkor, calamari och musslor – skaldjur, risotto och saffran gifter sig perfekt med sina fina smaker.
– En risotto laddad med typ allt som finns i havet, säger Paolo Roberto, här är hans goda recept.

Risotto med räkor, calamari och musslor

Risotto con gamberi, calamari e cozze

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 tomater, små, mogna
  • 500 g blåmusslor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 msk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 torkad peperoncino
  • 250 g calamari , skuren i ringar (ev. djupfrysta tinade bläckfiskringar)
  • 350 g räkor, stora skalade
  • 2 msk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 300 g aborioris, eller avorioris
  • 0.5 g saffran
  • 1 l buljong, höns- eller grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

MER OM MAT & DRYCK