Risotto med skaldjur.
Risotto med skaldjur.

Risotto med räkor, calamari och musslor

3,5 (6 röster)

Paolos mat

Risotto med räkor, calamari och musslor – skaldjur, risotto och saffran gifter sig perfekt med sina fina smaker.
– En risotto laddad med typ allt som finns i havet, säger Paolo Roberto, här är hans goda recept.

Risotto med räkor, calamari och musslor

Risotto con gamberi, calamari e cozze

  • Ingredienser

  • 2 tomater, små, mogna
  • 500 g blåmusslor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • vitt vin
  • 2 msk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 torkad peperoncino
  • 250 g calamari , skuren i ringar (ev. djupfrysta tinade bläckfiskringar)
  • 350 g räkor, skalade, stora skalade
  • 2 msk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 300 g arborioris, eller avorioris
  • 0.5 g saffran
  • 1 l buljong, höns- eller grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Paolo Roberto

MER OM GODARE

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

1 h

Risotto med färsk salsiccia och bönor

45 min

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Fyllda musslor

40 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Glass med sharonfruktsås

30 min

Enkel skaldjurspaj med saffran

1 h 40 min

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater

40 min

Krämig havreotto – i stället för risotto

50 min

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Risottobollar – fritera risotto

30 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

1 h 15 min

Här odlas framtidens mat

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

1 h 15 min

Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket

Hummus på svenska ärtor

45 min

Veganska mandelmusslor

1 h 30 min

Allt du vill veta om tacos

Sex steg – så blir du bra på italiensk mat

Svenskar mumsar skaldjur som aldrig förr

Bouillabaisse med rouille

1 h