Mazarinpaj med björnbärskräm

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Mazarinpaj med björnbärskräm

4,2 (35 röster)

Bakrecept

Mazarinpaj med björnbärskräm. Den läckert lila björnbärskrämen blir jättefin mot den gula mazarinpajen. Recept ur Emma Brink Rasks bok Baka och spritsa.

OBS! Det tillkommer tid för avkylning. Pajen ska svalna och björnbärskrämen ska bli kall så gör klart allt i god tid före servering.

1 portion i receptet blir 1 paj med cirka 8 bitar.

Mazarinpaj med björnbärskräm

  • Ingredienser

  • Björnbärskräm

  • 2 äggulor
  • 1 ägg, litet
  • 0.7 dl strösocker
  • 1 dl björnbärspuré
  • 50 g smör
  • Pajskal

  • 25 g mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker, knappt
  • 75 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1 äggula
  • 2 msk vallmofrön
  • Fyllning

  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 15 frysta björnbär
  • Garnering

  • färska björnbär
  • citronmeliss

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Lär dig spritsa som ett proffs

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pajrecept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Brownies – enkelt att baka och gott till fikat

40 min

Biskvier i långpanna

1 h

Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka

35 min