Kantarellpaj
Foto: Thinkstock
Kantarellpaj

Kantarellpaj med västerbottensost

3,8 (12 röster)

Kantarellpaj – fyll pajen med gyllenstekta kantareller, smakrik västerbottensost och lök. Vill du så byt ut västerbottensosten mot fårost, det blir jättegott. Servera gärna med en fräsch sallad.

Kantarellpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajskal

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 2 l kantareller
  • 1 lök, gul
  • 2 msk smör
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g västerbottensost
  • Äggstanning

  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • 4 kvistar timjan

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK