Middagstips

Foto: Thinkstock
Indisk madras curry

Indisk madras curry – het och krämig

4,4 (5 röster)

Indisk madras curry – en rykande het gryta med goda, djupa indiska smaker av curry, ingefära och spiskummin. Servera med ris och en enkel sallad.

Indisk madras curry

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 port nötkött, eller lammkött
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 lök, gul
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning, kött eller kyckling
  • 2 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senapsfrön, bruna, mortlade
  • 1 msk curry
  • 3 msk koriander, malen
  • 1.5 msk spiskummin, malen
  • 1 msk chilipulver, eller efter smak
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Indisk mat

LÄS OCKSÅ