Indisk madras curry

Foto: Thinkstock

Indisk madras curry – het och krämig

3,6 (36 röster)

Middagstips

Indisk madras curry – en rykande het gryta med goda, djupa indiska smaker av curry, ingefära och spiskummin. Servera med ris och en enkel sallad.

Indisk madras curry

  • Ingredienser

  • 500 port nötkött, eller lammkött
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 lök, gul
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning, kött eller kyckling
  • 2 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senapsfrön, bruna, mortlade
  • 1 msk curry
  • 3 msk koriander, malen
  • 1.5 msk spiskummin, malen
  • 1 msk chilipulver, eller efter smak
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Indisk mat

Grytor recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Radjama från Kashmir

40 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h