Vit sparris med mousselinesås
Vit sparris med mousselinesås

Vit sparris med mousselinesås

3,9 (14 röster)

Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten. Mousselinesås är en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Passar perfekt till vit sparris. Servera med ett glas kallt vitt vin.

Vit sparris med mousselinesås, rädisor, brödsmulor och krasse

  • Mousselinesås på brynt smör

  • 250 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 citron, juicen
  • 0.5 dl vatten
  • salt
  • 0.5 dl lättvispad grädde
  • Sparris

  • 16 vita sparrisar, medelgrova
  • 2 l vatten
  • 40 g salt
  • 50 g smör
  • 1 citron, juicen
  • 1 msk socker
  • 1 knippa rädisor
  • 1 ask krasse
  • 2 skivor vitt bröd

Gör så här

LÄS VIDARE