Vit sparris med mousselinesås

Foto: Sofia Nahringbauer

Vit sparris med mousselinesås

4,1 (8 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten. Mousselinesås är en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Passar perfekt till vit sparris. Servera med ett glas kallt vitt vin.

Vit sparris med mousselinesås, rädisor, brödsmulor och krasse

  • Ingredienser

  • Mousselinesås på brynt smör

  • 250 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 citron, juicen
  • 0.5 dl vatten
  • tsk salt
  • 0.5 dl lättvispad grädde
  • Sparris

  • 16 vita sparrisar, medelgrova
  • 2 l vatten
  • 40 g salt
  • 50 g smör
  • 1 citron, juicen
  • 1 msk socker
  • 1 knippa rädisor
  • 1 ask krasse
  • 2 skivor vitt bröd

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS EXTERN LÄNK

En perfekt fördrink till en perfekt förrätt? Vi på Vinguiden ger dig tips om viner

Vinguiden

LÄS VIDARE

Grön sparris med ägg och hollandaise

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Italiensk mat

Vegetarisk mat

Förrätt

MER OM GODARE

Lyxiga vegetariska middagar

45 min

Heta räkor med gurk- och avokadoröra

1 h 30 min

Toast skagen - en klassiker!

25 min