Fläsksida med misosky och palsternackspuré
Fläsksida med misosky och palsternackspuré

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

3,9 (9 röster)

Fläsksida är den detalj av grisen som kocken Tommy Myllymäki gillar mest.

– Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror, säger han.

Recept ur boken ”Myllymäkis menyer”.

  • OBS Tid tillkommer med cirka 3,5 timme för fläsksidan att bli klar i ugnen.

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

  • Fläsksida

  • 1.2 kg sidfläsk, i bit
  • 1 lagerblad
  • 5 kvistar timjan
  • 1 l kalvfond
  • salt
  • Misosky

  • 1 l sky, från fläsksidan
  • 3 msk miso
  • 2 msk senap, sötstark
  • 2 msk smör
  • 1 tsk dijonsenap, kan uteslutas
  • 1 tsk maizena, utblandat med lite vatten
  • salt och svartpeppar, nymald
  • Palsternackspuré

  • 500 g palsternacka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 créme fraiche
  • salt
  • Brysselkål

  • 12 brysselkålshuvuden, halverade
  • smör , till stekning
  • strösocker
  • salt

Gör så här

LÄS VIDARE