Tofu med aubergin.

Foto: STEFAN JERREVÅNG

Braised sticky tofu

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

”Vi använder en svensk lite fastare tofu till den här rätten. Och vårt ris är ungefär så närproducerat som det går, ekologiskt italienskt – även om sorten är japansk”.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Braised sticky tofu

  • Ingredienser

  • 500 g tofu
  • 1 bukett broccoli
  • 0.5 aubergine
  • 1 dl sojabönor
  • 4 portioner ris
  • Gochujangsås

  • 2 msk gochujang
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk ättika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Sojarimmad lax med primörer

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min