Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos. En dessert med extra allt, len mousse toppad med knapriga godsaker.
1 portion i receptet räcker till 20 glas.
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
Dulceymousse
- 300 g mjölk, röd
- 25 g glykos
- 25 g invertsocker, eller flytande honung
- 300 g ljus choklad, gärna valrhona dulcey 35%
- 650 g vispgrädde
Hasselnötssablé
- 2.5 dl vetemjöl
- 100 g smör , rumstempererat
- 1 nypa salt
- 1 dl florsocker
- 0.5 dl hasselnötsmjöl, eller mixade hela hasselnötter
- 1 äggula
Aprikoskräm
- 100 g aprikoser, mjuktorkade
- 100 g nötpraliné
Kolasås
- 2.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 1 msk smör
- 1 vaniljstång, eller 1 tsk vaniljsocker per stång
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Får jag inte dessert blir jag arg!
Vit chokladostkaka med krispig crumble





1 h 20 min
Glace au four





1 h
Goda återvinnarglassen





5 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon





1 h 10 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Pot de crème med inlagda bär





1 h 15 min
Nutellapizza med banan





15 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Mörk chokladglass





40 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Fruktsallad med mangosorbet





45 min
Toscapäron med vaniljsås utan vanilj





20 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Lemon curd-glass





30 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska





15 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min
Efterrätter du fixar på ett kick
Cheesecake i glas med rabarberkompott





35 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min