Amerikanska pannkakor

MAT & DRYCK

Den ultimata helgfrukosten - amerikanska pannkakor.

Servera med äkta lönnsirap, smör och färska bär eller med dina favorittillbehör.

Här är det bästa grundreceptet.

Foto: Thinkstock
Amerikanska pannkakor med bär, sirap och nötter

Amerikanska pannkakor

15 stycken

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk socker

  • 1 krm salt

  • 2 1/2 dl mjölk

  • 2 msk smält smör

  • 1 ägg

  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och slutligen ägget. Vispa allt till en slät smet.

  2. Pensla en stekpanna med smör och klicka ut ca 1 matsked smet per pannkaka.

  3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

  4. Servera direkt.

Tips!

Här är några förslag på tillbehör till pannkakorna

  • En klick smör, bacon och lönnsirap

  • Färska bär, och vaniljglass eller grädde

  • Häll i 1 dl chokladbitar i smeten och servera med lönnsirap

  • Dulce de leche, banan och lättvispad grädde

  • Äppelskivor, kanel och sirap

  • Nutella och jordgubbar

  • Häll 1 dl blåbär i smeten och servera med blåbärssylt och grädde

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept