Foto: Tine Guth Linse
Lammspjäll med sparris och rödbetor.

Spännande smaker från det nordiska köket

Bli först med att rösta!
Nya nordiska köket av Margaretha Schildt-Landgren. Fotograf: Tine Guth Linse. Norstedts förlag.

Närproducerade eller egenodlade råvaror efter säsong.
Med rena, fräscha och naturliga smaker från land och hav, från vinbärsbusken, trädgårdslandet och dikeskanten. Det kommer man väldigt långt på. Ända ut i vida världen. Det nya nordiska köket har satt Sverige och våra grannländer på den gastronomiska världskartan.

Lammspjäll med rödbetor, sparris och harsyrakräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lammspjäll
  • 350 g rödbetor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • Harsyrakräm

  • 1.5 salladslök, eller purjolök
  • 2 dl färsk harsyra, plus eventuellt blommor
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept