Foto: Tine Guth Linse
Lammspjäll med sparris och rödbetor.

Spännande smaker från det nordiska köket

5 (1 röst)
Publicerad:
Uppdaterad:

Lammspjäll med rödbetor, sparris och harsyrakräm – närproducerade och egenodlade råvaror efter säsong.
Med rena, fräscha och naturliga smaker från land och hav, från vinbärsbusken, trädgårdslandet och dikeskanten. Det kommer man väldigt långt på. Ända ut i vida världen. Det nya nordiska köket har satt Sverige och våra grannländer på den gastronomiska världskartan.

Lammspjäll med rödbetor, sparris och harsyrakräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lammspjäll
  • 350 g rödbetor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • Harsyrakräm

  • 1.5 salladslök, eller purjolök
  • 2 dl färsk harsyra, plus eventuellt blommor
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Nya nordiska köket av Margaretha Schildt-Landgren. Fotograf: Tine Guth Linse. Norstedts förlag.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK