Blomkålssoppa med goda tillbehör.
Blomkålssoppa med goda tillbehör.

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

3,9 (25 röster)

Recept

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja – en blomkålssoppa kan verka slätstruken och banal, men gjord på rostad blomkål och en skvätt vitt vin får den personlighet och elegans. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

  • Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, stort
  • 4 potatisar , stora och mjöliga
  • 1 lök, gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 purjolök
  • vitt vin, torrt
  • 1 l buljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 citron, den pressade saften
  • 140 g bacon
  • 1 dl parmesanost, kan uteslutas
  • rapsolja, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Rucolaolja

  • 2 dl rapsolja
  • 65 g rucola, cirka
  • Servering

  • bröd

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Per Morberg bjuder på enkel och genuin mat

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

30 min

Ägg Florentine

30 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Boxty – irländska potatispannkakor

45 min

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h

Clafoutis – fransk delikatess med körsbär

1 h

Moules frites – belgarnas favoriträtt

1 h

Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm

45 min

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Smakrik potatissallad med bacon

30 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Pitepalt med rårörda lingon

1 h 15 min

Äggakaka med bacon

45 min

Club sandwich – matig macka med kyckling

30 min

Halloumipytt med härligt örtsmör

30 min

Viltgryta med potatismos och lingon

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

1 h

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Därför ska du aldrig riva vitlök