Foto: Maria Östlin

Aprikosgranité med champagne och mandelsticks

5 (1 röst)

Aprikosgranité – granité är en italiensk isglass, eller smaksatt is. Passar framför allt fint som final på en kryddstark middag.

Aprikosgranité med champagne och mandelsticks

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Aprikosgranité och drink

  • 1 flaska aprikosjuice, ca 5 dl
  • 4 martiniglas, eller liknande
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 8 torkade aprikoser
  • 4 dl champagne
  • Mandelsticks

  • 50 g smör
  • 0.5 dl florsocker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 äggvita
  • 0.8 dl mjöl
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

avAftonbladet

Recept: OS-konditorn Per Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt