Porchetta de Luxe
Porchetta de Luxe

Porchetta de Luxe – inte bara för grillproffsen

5 (2 röster)

Grillad Porchetta de Luxe får underbar smak av bacon, färsk timjan, salvia, persilja och rosmarin. Tänk på att köttet ska grillas i cirka tre timmar. Porchettan behöver inte pysslas om under tiden den gräddas, inte vändas, ingenting förutom eventuellt penslingen.

  • Tips! Det kan vara en utmaning att få låg och jämn temperatur i grillen när man ska grilla stora köttbitar, men egentligen är den enda svårigheten med den här rätten att man ska skära upp köttet på ett särskilt sätt, som ibland kallas snäckskärning. Poängen är att köttet ska skäras till att bli en platta som man kryddar och rullar ihop.

Lyxigt grillad fläskkarré

  • Ingredienser

  • fläskkarré, en hel bit (ca 2,3 kg)
  • 1 msk salt
  • färsk timjan, en kruka
  • 2 msk salvia, finklippt och färsk
  • 2 dl persilja, grovhackad och färsk
  • 2 paket bacon, á 140 g, eller 250-300 g rökt sidfläsk i skivor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • steksnöre

Gör så här

LÄS VIDARE