Bjud på läskig mat på halloween

Halloween-mat för både barn och vuxna

Publicerad:
Uppdaterad:
Pizza, korv och hamburgare förvandlas lätt till något helt annat. Nedan finner du våra bästa tips på halloween-mat.
Foto: Thinkstock, Nina Kindbro
Pizza, korv och hamburgare förvandlas lätt till något helt annat. Nedan finner du våra bästa tips på halloween-mat.

Halloween

Häxans fingrar med grönmögligt potatismos, hamburgare med huggtänder eller spöklik pizza. Överraska med en riktig läskig halloweenmiddag och du kommer att göra succé. Här är 10 ruskiga tips på Halloween-mat.

Halloween-mat

Gör så här:

  1. Bjud in nära och kära på en halloweenmiddag

  2. Ta inspiration av de läskiga mattipsen nedan

  3. Duka upp för en läskig måltid

  4. Njut av trevligt sällskap och halloween-mat!

Äntligen är det halloween och vi kan få utlopp för våra mest morbida sidor när vi bjuder in till middag. Eller vad sägs om att servera en nyuppkastad guacamole, stekta häxfingrar med grönmögligt mos eller varför inte en hemsökt pizza.

Här är 10 roliga idéer till årets läskigaste middag:

Foto: Thinkstock
Hemsökt pizza – god halloween-mat.

Spöklik pizza

Piffa till pizzan med ostbitar formade som spöken och med lite pyssel blir de svarta oliverna spindlar. Dela oliven i två delar och skiva den ena delen till ben. Lägg halvan på pizzan och peta dit ”benen” från den andra halvan. När osten smälter flyter den ut till perfekta spöken, markera ögonen med bitar av oliverna. Det här kan du göra även på färdiga, frysta pizzor om du inte hinner göra egna.

Laddar ...
Foto: Thinkstock
Burgare med bit, även det god halloween-mat.

Bitiga burgare

Äta eller ätas, det är frågan. Här får man vara snabb att ta första tuggan. Skär till ostskivorna till huggtänder och dela en pimientofylld grön oliv till ögon. Ketchupen höjer effekten.

Foto: Nina Kindbro
Stekta fingrar med grönt potatismos, mmm vad gott. Perfekt på bordet fyllt av halloween-mat.

Häxans fingrar

Den här rätten gör garanterat succé bland de yngsta i familjen. Frågan är om de vågar äta. Skär några snitt på tvären på varje prinskorv, som vecken på dina fingrar. Stek korvarna och lägg upp på ett fat. Lägg en mandelflaga på varje ”fingertopp”. Blanda lite grön hushållsfärg i potatismoset och lägg det i mitten. Dekorera generöst med ketchup.

Foto: Thinkstock
Djävulska ägg – läskig men mumsig halloween-mat.

Riktigt djävulska ägg

Koka 8 ägg, dela i halvor och gröp ur äggulan. Smula ner dem i en bunke och blanda med 1,5 matsked majonnäs, 2 matskedar crème fraiche, 1 matsked stark senap, en halv tesked starkt paprikapulver, några droppar tabasco, salta och peppra efter smak.
Klicka i smeten i ägghalvorna och garnera med små bitar av chili och svarta oliver.

Foto: Thinkstock
Nästa tips på halloween-mat: Mumifierad korv.

Minimumier

Linda in prinskorvar eller halverade varmkorvar i en remsa deg, tillaga i ugnen. Dutta dit ögonvitor med lite senap och sätt ett svartpepparkorn i mitten. Fyll en liten skål med ketchup, ringla senap i en spiral och använd en tandpetare och dra försiktigt utåt i spiralen så bildas ett spindelvävsmönster. Dippa och ät.

Foto: Thinkstock
Monsterpasta med tomatsås förvandlar vardagsmat till högtidlig halloween-mat.

Monsterpasta

Pifffa pasta med köttfärssås eller tomatsås till ett läskigt monster. Använd ostbitar, lökringar eller äggskivor till ögonvitor och huggtänder, toppa med en skiva cocktailtomat och en halverad svart oliv. Ät om du törs.

Foto: Nina Kindbro
Den illamående pumpan är ett måste på halloween-dukningen.

Illamående pumpa

Det är inte utan att man blir liiite illamående, men det är ju skoj att reta sina gäster lite.

Gör så här: Gröp ur en pumpa och skär ut ögon och mun. Placera pumpan på ett fat och sked upp guacamolen så den ser ut att komma från munnen på pumpan. Dippa nachochips och ät på egen risk.

Foto: Thinkstock
Småplock i pumpapaprikor, ultimat halloween-mat.

Pumpapaprikor

Det är inte bara pumporna som kan användas till Halloween. Skär till paprikor i olika färger och använd som skålar för plockmaten.

Foto: Thinkstock
Blodiga mumier, mumsig halloween-mat.

Blodiga mumier

Är det plockmat som gäller så är minipizzor perfekt. Använd färdiga runda bröd, stryk på tomatsås och halvera en svart oliv till ögon. Skär ostskivor i två centimeter breda strimlor och lägg lite omlott som på en mumie. In i ugnen, gratinera, ut igen och ät.

Foto: Thinkstock
... Och så den sista halloween-maten: spökdrycker.

Spökdryck

Till och med mjölken kan bli spöklik med enkla knep. Häll upp det ni vill dricka i flaskor pyntade med utklippta ögon och munnar i papper. För extra effekt kan du linda lite gasbinda runt också.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE