Snabba wokrätten – klar på 20 minuter

1 av 2 | Foto: BÖRJE THURESSON
Kycklingwok som är klar på 20 minuter passar det perfekt till middag en vardagskväll.
MAT & DRYCK

Här är snabba middagen – som är klar på endast 20 minuter.

Sväng ihop en god kycklingwok och servera med ris eller nudlar.

Så här gör du för att lyckas.

När tiden inte räcker till, men magen kurrar efter en god middag passar det här receptet ypperligt.

Vad sägs om en snabb wok med kyckling, ris eller nudlar – från boken "Lättlagat på 20 minuter" av Maud Onnermark.

Ett tips för dig som har väldigt ont om tid är att köpa en påse frysa wokgrönsaker istället för att hacka färska.

✓ Kycklingwok

4 portioner

Tid: 20 min

Det här behöver du:

400 g kycklingfilé

2 msk kinesisk soja

1 msk sesamolja

1 vitlöksklyfta

1 msk finriven ingefära

1 purjolök

3 morötter

1 röd paprika

1 msk olja

ca 1/2 tsk salt

Tillbehör:

ris eller nudlar

Gör så här:

1. Strimla kycklingen och blanda den med soja, sesamolja, vitlök och ingefära.

2. Strimla eller skiva grönsakerna tunt.

3. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Bryn kycklingen runt om, tillsätt grönsakerna. Woka tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna nätt och jämnt är mjuka. Salta.

4. Kycklingen kan lagas direkt men får mer smak om den får marinera någon timme eller längre.

5. Har du bråttom kan du ersätta grönsakerna med en påse wokgrönsaker.