Chocolate chip cookies – en amerikansk godbit

3,3 (48 röster)

Chocolate chip cookies – knapriga utanpå och sega inuti

Foto: Thinkstock
Chocolate chip cookies

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Chocolate chip cookies – snabbt och enkelt ska det vara. De här goda kakorna bakar du i ett huj.

Chocolate chip cookies

Antal: cirka 40 st Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 225 g smör

  • 2,5 dl brun farin

  • 1,75 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 tsk bikarbonat

  • 0,5 tsk salt

  • 3 dl chokladknappar (eller grovhackad choklad)

  • bakplåtspapper

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

  2. Arbeta ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.

  3. Tillsätt ett ägg i taget så det blandas väl.

  4. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner i smör- och äggsmeten och tillsätt chokladen.

  5. Klicka ut smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minuter eller tills de fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM