Rödspätterulader fyllda med räkor

4,5 (2 röster)

Paolos mat

Rödspätterulader fyllda med räkor – den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo. – Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han. Och det ska alla testa på att göra!

Involtini di passera di mare ripieno di gamberi av Paolo Roberto

Rödspätterulader fyllda med räkor

  • Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris, (ej snabbris)
  • 8 rödspättafilé, skinnfria
  • 24 räkor, med skal
  • msk vetemjöl
  • 1 g purjolök, ansad skjöld och skuren i tunna strimlor
  • 2 schalottenlök, finhackade
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja, 1+1+1
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Paolos mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Italiensk mat

Fisk och skaldjur

Recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Fyllda musslor

40 min

Grillad polenta – en italiensk klassiker