Flankstek – så tillagar du den helt perfekt
Flankstek med chimichurri. Flanksteken kan bli hur seg som helst eller makalöst god det gäller bara att behandla den rätt. Servera den gärna med vitlöks-, citron- och persiljedoftande chimichurri.
Flankstek
Ingredienser
- 1 kg flankstek
- 1 apelsin
- 2 msk soja
- 0.5 dl rapsolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- salt och svartpeppar
Till servering
- chimichurri
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Grillad flankstek med kryddsmör





45 min
Markiz goda kyckling





35 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Chimichurri – fräsch och färgstark sås





10 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping





2 h
Picanha – så grillar du den möra styckdetaljen





30 min
Oxfilépasta – krämig med svamp och vitlök





40 min
Rotmos och fläsklägg – klassisk husmanskost





2 h 30 min
Chicken and waffles – amerikansk mat





1 h 30 min
Så gör du goda kåltacos





45 min
Mac and cheese – het och krämig pasta





30 min
Kyckling i currysås





30 min
Panerad rödspätta med dillsås och potatis





1 h 30 min
Fish and chips





45 min
Sushi – så gör du egna sushirullar





1 h
Hamburgare och texmex – recept
Burgare med fruktig salsa och kyckling





30 min
Laxfilé med teriyakisås och sötpotatismos





30 min
Kåldolmar – recept på den klassiska rätten





1 h 30 min
Makaronilåda – barnsligt gott





30 min
Soppa – 5 favoriter för alla smaker
Poké bowl med marinerad lax





20 min
Oxfilé provençal – så lyckas du med lyxrätten





1 h