Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

2,4 (7 röster)

Mör och god flankstek – serverad med chimichurri

Foto: Thinkstock
Flankstek med chimichurri.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Flankstek – den kan bli hur seg som helst eller makalöst god det gäller bara att behandla den rätt. Här är tipsen för en perfekt flankstek.

Flankstek

Antal: 4 personer Tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 1 kg flankstek

  • 1 apelsin

  • 2 msk soja

  • 0,5 dl rapsolja

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 tsk rökt paprikapulver

  • salt, svartpeppar

Servera med chimichurri

Gör så här:

  1. Marinad: Pressa apelsinen och blanda med soja, rapsolja, riven vitlök och rökt paprikapulver. Häll marinaden i en påse tillsammans med köttet och låt det ligga i kylen minst fyra timmar. Ta fram köttet en timme innan det ska tillagas så det blir rumstempererat.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Bryn köttet i en stekpanna så det får fin färg och lägg över det i en ugnsfast form.

  4. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och ställ i mitten av ugnen. Ta ut när termometern visar 58 grader.

  5. Linda in köttet i folie och låt det vila 20 minuter.

  6. Skär köttet i centmetertjocka skivor, servera direkt, gärna med chimichurri.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Grillning