Pulled beef – kryddigt kött i tortillakorg

1 (1 röst)
Foto: Thinkstock
Pulled beef – servera det goda köttet i korgar av tortillabröd.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pulled beef – servera det saftigt goda, kryddiga köttet i tortillakorgar som du enkelt gör själv. Pulled beef tar lite tid att tillaga men finns också att köpa färdigt, bara att värma.

Pulled beef i tortillakorg

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter + 5 timmar i ugnen

Ingredienser:

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 0,5 röd chili

  • ca 0,7 kg högrev

  • 0,25 tsk salt

  • 0,25 tsk grovmalen svartpeppar

  • 0,5 tsk riven muskot

  • 0,5 msk spiskummin

  • 0,5 msk olivolja

  • 1 dl ketjap manis (indonesisk söt soja)

  • 0,5 dl vatten

  • 0,5 msk ättiksprit (12 %)

  • 1 köttbuljongtärning

  • 4 stora tortillabröd eller 8 små

  • 1 lime

  • 0,5 kruka koriander

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Pulled beef: Skala lök och vitlök och hacka i grova bitar. Dela chilin, ta ur kärnorna och dela den i bitar.

  3. Dela högreven på längden.

  4. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet med dem.

  5. Hetta upp lite olivolja i en gryta.

  6. Bryn köttet på alla sidor Häll över soja, vatten och ättikssprit. Smula i buljongtärningen.

  7. Koka upp och lägg på locket. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen cirka 5 timmar. Titta till köttet några gånger och vänd på det.

  8. Dra isär köttet med två gafflar och blanda det med såsen.

  9. Tortillakorgar: Stek tortillabröden på båda sidor i olivoljan så de får fin färg. Ta upp brödet och lägg det över ett dricksglas, tryck ihop och forma det till en korg. Ställ glasen med bröden på en plåt och ställ in i ugnen på eftervärmen från köttet eller på 100 grader. Låt dem torka cirka 5–10 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna på ett galler.

  10. Skär limen i klyftor.

  11. Fyll korgarna med köttet, hacka och strö över koriander och servera med limeklyftorna.

En klick guacamole eller colesalw passar fint till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept