Timjanjärpar med sommarvitkål och äpple

MAT & DRYCK

4 personer

500 g blandfärs

3 skivor färskt vitt bröd

1½ dl mjölk

1 ägg

½-1 msk torkad timjan

1 finhackad gul lök

Salt och peppar

1 sommarkålhuvud

2 äpplen

2 msk ljus sirap

½ msk ättika

1 dl äpplejuice

3 dl grädde

hackad persilja

nypotatis

1. Skär bort kanterna på brödet, blanda med mjölk, ägg, timjan och lök i en bunke. Blanda i färsen och salta och peppra. Låt smeten vila 10 minuter innan stekning.

2. Skär vitkålen i grova bitar,bryn i smör och olja, häll på sirap, ättika, äpplejuice och grädden. Låt koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

3. Smaksätt ev med lite mer ättika och sirap.

4 Innan servering: skär äpplena i klyftor och blanda ner i koket. Avsluta med hackad persilja.

5.Forma järpar och stek i smör och olja.

Stek järparna gyllenbruna runt om, lägg ner i vitkålkoket och låt de koka färdigt.

Serveras i gryta

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept