Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.
Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.

Så gör du vegansk ”sill”

4,6 (10 röster)

För att få rätt konsistens och smak på vegansk ”sill” gravar man först zucchinin över natten, innan man blandar den med vald smaksättning.
Testa gärna havstornszucchini!

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Havtornszucchini

  • Grundrecept gravad zucchini

  • 3 zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 kvistar färsk dill, hackade
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • Grundrecept ättikslag

  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • Havtornszucchini

  • 0.5 sats gravad zucchini
  • 2 dl grundrecept ättikslag
  • 1 dl havtornsbär
  • 0.5 dl pepparrot, riven
  • 1 silverlök, skivad

Gör så här

LÄS VIDARE