Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad 
Foto: Julia Tuvesson
Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad 

Portabello provencale med vitlöksrostad potatis

3,9 (37 röster)

Middagstips

Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad – När jag fortfarande åt kött var en av mina absoluta favoriträtter i hela världen oxfilé provençale. Lite tråkigt att jag upptäckte rätten precis innan jag slutade äta kött – men desto bättre är att den går att göra precis lika god utan kött, med den matiga portabellosvampen istället, säger Julia Tuvesson. Recept ur kokboken Plåtmat av Julia Tuvesson.

Portabello provençale med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 3 tomater, i stora bitar
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • Portabello

  • 4 portabellosvamp, om dom är små så fördubbla antalet
  • 150 g färsk ost naturell, till exempel philadelphiaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost, som prästost eller västerbottenost
  • Sås örtsmör

  • 100 g smör
  • 3 vitlöksklyfta, pressade
  • 1.5 dl persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Topping

  • 1 silverlök, i skivor
  • 1 knippe bladpersilja
  • små salladsblad, till exempel plocksallad

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE