Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad 
Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad

Portabello provencale med vitlöksrostad potatis

4 (40 röster)

Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad.

–Oxfilé provençale går att göra precis lika god utan kött, med den matiga portabellosvampen istället, säger Julia Tuvesson.

Recept ur kokboken ”Plåtmat” av Julia Tuvesson.

Portabello provençale med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad

  • Ingredienser

  • 1.1 kg potatis
  • 30 g olivolja
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 3 tomater, i stora bitar
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • Portabello

  • 4 portabellosvamp, om dom är små så fördubbla antalet
  • 150 g färskost, till exempel philadelphiaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost, som prästost eller västerbottenost
  • Sås örtsmör

  • 100 g smör
  • 3 vitlöksklyfta, pressade
  • 1.5 dl persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Topping

  • 1 silverlök, i skivor
  • 1 knippe bladpersilja
  • små salladsblad, till exempel plocksallad

Gör så här

LÄS VIDARE