Krämig äggröra med cheddar och avocado

Foto: Jerker Ivarsson
Äggröra med cheddar och avocado

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Äggröra blir fantastisk gott med cheddar, avocado och picklad chili.
100% ägg heter den här populära rätten på café Pom och Flora i Stockholm.
Lägg allt på en skiva vallmotoast så har du världens godaste frukost.

Äggröra

2 portioner

Ingredienser:

  • 4 ägg

  • 1/2 dl grädde

  • 1/2 dl riven lagrad cheddar

  • Smör alt olivolja

Gör så här:

  1. Mixa ihop äggen med lite salt och svartpeppar i en bunke med en stavmixer.

  2. Smält smöret eller olivoljan i en teflonpanna på medelvärme.

  3. Häll äggröran i panna och rör om med en träslev. Låt stelna lite och fortsätt röra. Äggröran ska inte få färg i botten.

  4. När den känns krämig rör i cheddarosten och servera genast.

Servering:

  • 2 tjocka skivor ljus formbröd från ditt favoritbageri

  • Smörgåskrasse eller shisokrasse

  • 1 avokado

Gör så här:

  1. Rosta brödet.

  2. Dela avocadon och skiva den tunt.

  3. Lägg på avocadon på brödet och lägg sedan på äggröran och picklade chilin. Toppa med krasse, svartpeppar och olivolja.

Picklad röd chili

  • 2 st stora röda chilifrukter

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 6 msk socker

  • 9 msk vatten

Gör så här:

  1. Koka upp socker, vinäger och vatten i en kastrull, ställ åt sidan.

  2. Skär chilin riktigt tunt och lägg i lagen.

  3. Låt lagen svalna innan servering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Brunch