Sébastiens coq au vin
Coq au vin – Frankrikes nationalrätt. Mustigt kött, grova smakrika ben, reducerat rödvin och konjaks-flambering - en fantastisk gryta. Recept från Sébastien Boudets franska kobok.
Coq au Vin
Ingredienser
- tupp, styckad med ben
- salladslök, färsk eller inlagd
- 1 tsk svartpepparkorn
- 2 flaskor rött vin
- 1 msk olivolja, eller smör att steka i
- 200 g champinjoner
- 50 g fullkornsmjöl
- 4 vitlöksklyftor
- 40 g cassonadesocker
- 1 dl konjak
- salt
- kokt potatis, och en god sallad till servering
bouquet garni
- lagerblad
- timjankvistar
- persiljekvistar
- kökssnöre
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Sébastiens nya franska kokbok
Kycklingkebab





15 min
Japan möter Skandinavien
Kebabsås – två varianter
Kycklinggryta med dragon





1 h
Falukorv i ugn





50 min
Knäckepizza med ananas





25 min
Fransk löksoppa med portvin och mögelost





1 h
Laxpasta med fänkål





20 min
Moules marinières - lyxmiddag på 15 min





45 min
Chirashi – lax på asiatiskt vis





25 min
Fisksoppa med saffran





20 min
Köttfärslimpa med bacon





50 min
Renskavsgryta med kantareller





1 h
Picklad rödlök





20 min

Pannbiff med lök





25 min

Flygande Jacob





45 min
Pasta med svamp och vitt vin





45 min
Chili con carne på högrev





3 h 25 min
Hasselbackspotatis





40 min
Stuvade makaroner med falukorv





15 min
Chili sin carne





20 min
Ugnslax med hummersås





30 min
Panerad fisk med dillsås





30 min