Coq au vin

Foto: Rickard Ronnerstam

Sébastiens coq au vin

4,6 (9 röster)

Middagstips

Coq au vin – Frankrikes nationalrätt. Mustigt kött, grova smakrika ben, reducerat rödvin och konjaks-flambering - en fantastisk gryta. Recept från Sébastien Boudets franska kobok.

Recept

Grytor recept

Vin

Coq au Vin

  • Ingredienser

  • tupp, styckad med ben
  • salladslök, färsk eller inlagd
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 flaskor rött vin
  • 1 msk olivolja, eller smör att steka i
  • 200 g champinjoner
  • 50 g fullkornsmjöl
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g cassonadesocker
  • 1 dl konjak
  • tsk salt
  • kokt potatis, och en god sallad till servering
  • bouquet garni

  • lagerblad
  • timjankvistar
  • burk persiljekvistar
  • kökssnöre

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS EXTERN LÄNK

Vinguiden hjälper dig att hitta rätt bland alla viner på Systembolaget! Beställ enkelt online.

Vinguiden

LÄS VIDARE

Kycklinggryta med dragon

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE

Falukorv i ugn

50 min

Japan möter Skandinavien

Kokt torsk med äggsås

30 min