Coq au vin
Coq au vin

Sébastiens coq au vin

4,4 (10 röster)

Middagstips

Coq au vin – Frankrikes nationalrätt. Mustigt kött, grova smakrika ben, reducerat rödvin och konjaks-flambering - en fantastisk gryta. Recept från Sébastien Boudets franska kobok.

Coq au Vin

  • Ingredienser

  • tupp, styckad med ben
  • salladslök, färsk eller inlagd
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 flaskor rött vin
  • 1 msk olivolja, eller smör att steka i
  • 200 g champinjoner
  • 50 g fullkornsmjöl
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g cassonadesocker
  • 1 dl konjak
  • salt
  • kokt potatis, och en god sallad till servering
  • bouquet garni

  • lagerblad
  • timjankvistar
  • persiljekvistar
  • kökssnöre

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS

Vinguiden hjälper dig att hitta rätt bland alla viner på Systembolaget! Beställ enkelt online.

Extern länk från Vinguiden

Läs mer

LÄS VIDARE

Kycklinggryta med dragon

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Grytor recept

Vin

MER OM GODARE

Sébastiens nya franska kokbok

Kycklingkebab

15 min

Japan möter Skandinavien

Kebabsås – två varianter

Kycklinggryta med dragon

1 h

Falukorv i ugn

50 min

Knäckepizza med ananas

25 min

Fransk löksoppa med portvin och mögelost

1 h

Laxpasta med fänkål

20 min

Moules marinières - lyxmiddag på 15 min

45 min

Chirashi – lax på asiatiskt vis

25 min

Fisksoppa med saffran

20 min

Köttfärslimpa med bacon

50 min

Renskavsgryta med kantareller

1 h

Picklad rödlök

20 min

Pannbiff med lök

25 min

Flygande Jacob

45 min

Pasta med svamp och vitt vin

45 min

Chili con carne på högrev

3 h 25 min

Hasselbackspotatis

40 min

Stuvade makaroner med falukorv

15 min

Chili sin carne

20 min

Ugnslax med hummersås

30 min

Panerad fisk med dillsås

30 min